Guláš z hlívy ústřičné

Její sezóna je v plným proudu, tak šup šup, jdeme na guláš z hlívy!

Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné

Naprosto bezkonkureční guláš, který ocení každý. Ať už masu holduje nebo ne. Příloha je na vás, u nás vedou domácí houskové knedlíky, chléb nebo rýže s pohankou.

Dá se

Recept je přibližně na 6 porcí.

Na guláš z hlívy budete potřebovat :

500g čerstvé hlívy ústřičné
2 velké cibule
3 lžíce oleje
3 stroužky česneku
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 lžičky kmínu
4 lžičky majoránky
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
6 lžic hladké mouky
voda/zeleninový vývar

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji a přidáme česnek. Promícháme a přidáme nakrájenou hlívu. Necháme změknout, přidáme koření a vodu nebo zeleninový vývar. Vaříme přibližně půl hodinky, dokud hlíva nezměkne dle našich představ. V trošce studené vody rozmícháme mouku, pomodlíme se, aby nevznikly cucky, a přidáme do guláše, provaříme. A hotovo.

Co z hlívy připravujete vy? Inspirujte mě. 🙂

Napsat komentář