Recenze: elixi.cz

Jak jsem slibovala, je tu recenze na balíček, který nám zaslal hradecký e-shop elixi.cz. Jaké dobroty jsme vyzkoušely a co z nich lze vytvořit, to se dozvíte v novém článku!

Recenze: elixi.cz
Recenze: elixi.cz

Recenze: elixi.cz

Balíček přišel už před nějakou chvílí a tak jsme mohly suroviny naplno zkoušet a musím říct, že jsem byla mile překvapena. Na tomto e-shopu naleznete nejen spoustu dobrých věcí k jídlu, ale i různé vitamíny, doplňky stravy a nebo kosmetiku. Pokud jste také z Hradce, mají tu i přímo svůj rozvoz, což mi přijde také super.

Bio panenský kokosový olej

Bio panenský kokosový olej
Bio panenský kokosový olej

Tento olej je za studena lisovaný, což je ideální pro užití ve studené raw kuchyni. Na pečení mi to přijde škoda.

Využití: Já nejraději tyto oleje využívám na raw cukroví a pečení. Tam to prostě vyzní nejlépe, vynikne chuť a věřím, že i ty zdraví prospěšné látky jsou pak nejúčinnější. Někdy ho používám i k mazání těla, ale pozor, někoho může vysušovat.

Brusinky

Brusinky
Brusinky

Sušené brusinky mají ve složení ještě slunečnicový olej, ale hlavně ještě cukru (až 45%), čehož jsem si nevšimla. Takže pro dítě s rozumem a pro Šimonka tyto věci ještě jinak běžně nekupuji.

Využití: Já jsem je zkoušela hlavně do kaše ke snídani a pak jsou super na dozdobení pečených dortů a koláčů.

Matcha tea + shaker

Matcha tea
Matcha tea

Jak dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet, všichni jste mi ho doporučovali. Proč? Protože je zdravý a hlavně nakopává a pomáhá s únavou. Bohužel mi ale zelené potraviny všeobecně nechutnají, takže jsem to sice vypila, ale ráda jsem přenechala Niky, která ho má ráda a kupuje. 🙂

Využití: Já jsem zkoušela s mandlovým mlékem, palmovým medem a trochou vody, která to ještě trochu zjemnila. Niky z něj pekla velmi lákavý dort!

Bio kokosová mouka

Bio kokosová mouka
Bio kokosová mouka

Tak to mě hrozně zajímalo. Šimonkovi se snažíme moc lepek ještě nedávat a tato mouka je právě bez lepku a úžasně voní!

Využití: Na pečení – jen pozor, hodně na sebe váže vodu, je potřeba dát tedy více vody nebo mléka. Pak z něj můžete také udělat kokosové mléko. 🙂

Bio kokosový sirup

Bio kokosový sirup
Bio kokosový sirup

Trochu mi chybělo na obalu úplnější složení, ale jeho chuť mi byla velmi příjemná a mohu opravdu doporučit, vyzkoušejte!

Využití: Za mě nejlepší ráno do kaše, tam to prostě pasuje nejlépe. Pak jsem i využívavala do receptů na pečení místo cukru a taky super.

Příště bych ráda vyzkoušela nějaké mrazem sušené ovoce, které miluje především Šimonek. Elixi stále rozšiřuje sortiment, tak uvidíme, jak to bude vypadat třeba s drogerií. 🙂 A jako bonus tu mám pro vás recept!

Bezlepkové veganské perníkové minimuffiny

Bezlepkové veganské perníkové minimuffiny
Bezlepkové veganské perníkové minimuffiny

Na 8 minimuffinů budete potřebovat:

40 g mouky

1 lžíce medu

150 ml mandlového mléka

1 lžíce prášku vanilkového pudingu nebo škrobu

20 ml oleje

1 lžíce povidel

1 menší lžička skořice nebo koření do perníku

1 menší lžička prášku do pečiva

Postup:

Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně rozmíchejte. Pokud by byla konzistence stále moc hutná, nebojte se ještě přidat trochu mléka, případně vody. Hodila jsem to na 30 minut do trouby na 180°. Po dopečení jsem pootevřela trouba a vychladnout jsem nechala v troubě. Dozdobila jsem ovocem a vyndala z formiček. Šimonek se po nich mohl utlouct. 🙂

Co vás zaujalo nejvíce a jaké máte zkušenosti s kokosovou moukou?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *