Vegan čokoládový cheesecake

Lehčí, chutnější a jednodušší dobrota na způsob klasickýho šézekake. Žádný velký patlání a výsledek je víc než skvělej. My doma vegan čokoládový cheesecake milujem a věřím, že budete i vy!

vegan čokoládový cheesecake
vegan čokoládový cheesecake

Vegan čokoládový cheesecake

Konzistence není tak hutná jako u klasického cheesecaku a proto si ho dáte s chutí i po pořádným obědě a ještě k tomu zvládnete i kafe. Recept je určenej do kulatý dortový formy o průměru 23 centimetrů. Dost řečí, jdeme na to.

Co budete potřebovat na korpus:

300g sušenek (používám Lotusky)
12 lžic kokosovýho oleje

Co budete potřebovat na krém:

2 plechovky kokosovýho mléka (za mě je nej Albert quality)
100g hořký čokolády (používám Orion na vaření)
40g kakaa na pečení
150g cukru moučka

Jak na to:

Troubu přemluvte, ať se nahřejvá na 150°C. Sušenky rozdrťte pomocí válečku. Kdo je línej, tak použije mixér jako já. Neujídejte. Aspoň né moc. Přidejte do nich rozpuštěnej kokosovej olej. Pořádně promíchejte. Formu si vystelte pečícím papírem a směs rozprostřete po celém dně a zhruba i 5 centimentrů do výšky u okraje. Moc s tím nemlaťte, netřeste a opatrně vložte do vyhřátý trouby na 10 minut. Zase opatrně vyndejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Krém připravíme jednoduše. Mléko si dejte na půl hodinky do lednice. Potom tuhou část kokosového mléka vyšlehejte s kakaem, cukrem a rozpuštěnou čokoládou. Ochutnejte, stojí to za to.
Na vychladlý korpus potom nalijte krém a uhlaďte do roviny. Můžete zdobit kakaem, kakaovejma bobama, rozpuštěnou čokoládou, ovocem. Prostě tím co máte rádi. Klidně vším najednou. 😀 A šup s tím alespoň na 4 hodiny do lednice. Doporučuju krájet nahřátym nožem a skladovat v lednici nebo chladnějším prostoru.

Tak dobrou chuť a dejte mi vědět jak se vám vegan čokoládový cheesecake podařil. A doufám, že si taky o půlnoci u lednice utíráte čokoládový knírek se slibem, že tenhle kousek už byl ale fakt ten poslední. 😉