Vegan čokoládový fondant

Miluju recepty ze surovin, které mám běžně doma. A jakože já těch surovin většinou moc nemám, takže vy je budete mít doma určitě! V tomto receptu je spoustu čoklády, žádné živočišné produkty a je to vážně dobrý. Vegan čokoládový fondant je tu!

Vegan čokoládový fondant
Vegan čokoládový fondant

Vegan čokoládový fondant

Protože mám na něj chuť a proto je moje zítřejší snídaně jasná, rozhodla jsem se, že tenhle recept na úžasný a nejdokonaljší dezert vegan čokoládový fondant, si nemohu nechat pro sebe. Myslím, že tím potěším nejednoho závisláka na čokoládě, fakt to stojí za to! Jenom teda upozorňuji, že je to opravdu návykové. Když jsem ho udělala poprvé, měli jsme ho tak 3 měsíce několikrát do týdne. Pak jsme ale zjistili, že má manžel na kakao pravděpodobně alergii, tak jsem ho dlouho nedělala, ať mu nedělám chutě, ale zítra , pro něj, bohužel. 😀

Budete potřebovat:

65 g mouky (já dávám většinou půl na půl pšeničnou a alternativní)

100 g cukru

špetka soli

30 g kakaa

vanilkový cukr

2 g prášku do pečiva

2 g sody

50 ml oleje

200 ml mléka (doporučuji mandlové)

čokoláda

forma na muffiny a košíčky na muffiny

Jak na to:

Nejdříve si rozehřejte troubu na 180 °C.  Připravte si formu a košíčky na muffiny, většinou mi to vydá na 6 muffinů. Nejdříve spojím sypké suroviny a poté přilévám ty tekuté a míchám. Jde to krásně rozmíchat a nelekejte se, to těsto je dost tekuté a tak je to v pořádku. Těsto vlijte do košíčků a nakonec do každého vložíte čtvereček kvalitní čokolády.

Dejte na 20 minut do trouby. Pro idální výsledek doporučuji nechat 15 minut stát a až poté sníst. Co si ale budeme povídat, my to prakticky nikdy nedokážeme a hned to sníme a i tak je to opravdu výborné.

Tak co, bude i u vás ke snídani vegan čokoládový fondant? Nebo co máte nejraději vy?

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *