Vegan drobenková buchta s borůvkami.

Včera jsem zase pekla tuhle úžasnou dobrotu a jak tu teď jím další kousek, řekla jsem si, že se s vámi o tenhle recept musím podělit. Vegan drobenková buchta s borůvkami je tady!

Vegan drobenková buchta
Vegan drobenková buchta

Vegan drobenková buchta

Dělám ji minimálně jednou týdně, protože je rychlá, jednoduchá, výborná a ingredince mám vždycky doma! Nejlepší je, že se prostě nepřejí, protože kombinací, jaké zvolit ovoce, je tisíce. Minule jsme třeba měli s rebarborou a višněmi a to byla taky hodně velká paráda. Jedna nevýhoda by tu ale byla. 🙁 My ten jeden velký plech máme na jeden den, když se nehlídáme, pokud jo, tak na dva. 😀

Co budete potřebovat:

200 g pšeničné mouky

200 g špaldové nebo ovesné mouky (ale šlo by určitě i z jiné, jen tyhle jsou mé oblíbené)

380 g jakéhokoliv cukru

37 g bramborového nebo kukuřičného škrobu (pokud nemáte, můžete dát klidně vanilkový puding)

10 g jedlé sody

1 lžíce octa

1 prášek do pečiva

200 ml libovolného oleje

500 ml rostlinného mléka (ale můžete klidně nahradit vodou, tak to většinou dopadne i u nás 🙂

350 g borůvek (teď mají výborné mražené v Penny)

Drobenka:

100 g pšeničné mouky

50 g špaldové nebo ovesné mouky

75 g třtinového cukru (je opravdu nutný třtinový, protože vám to udělá úžasnou karamelovou chuť!)

75 g kokosového oleje

Jak na to:

Zapněte si troubu na 180°. Suroviny z první části smíchejte, já to dělám přesně tak, jak to jde po sobě. Doporučuji dát vodu na dvakrát, půjde vám to lépe zamíchat. Dejte si na velký plech, dejte tam všechny borůvky.

Drobenka se dělá jednoduše i rukama, stačí zamíchat a pak promnout. Borůvky nasypte navrch buchty a vložte péct do trouby na cca 30 minut.

Jděte do ní, protože je fakt výborná a práce na ní trvá maximálně 10 minut, když nepočítám pečení.

Dobrou chuť!

 

1 Comment

  • Povedla se! 🙂 Moc dekuju za tehle recept 🙂 Mela jsen strach, ze bude moc tenka, ale nakonec akorat vystacila do velikeeeho pekace..Mouku jsen dala zitnou celozrnnou a vyslo to krasne! Diky, diky, diky!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *