Vegan makovník s banánem

Mák a banány, tahle kombinace možná zní zvláštně, ale chutná božsky!  Aneb když vás honí mlsná a doma jsou jen omezené ingredience, tak vznikne klidně vegan makovník s banánem. Tak jdeme péct?

Vegan makovník s banánem
Vegan makovník s banánem

Vegan makovník s banánem

Spousta vápníku v tý nejchutnější podobě. Takže si to vlastně musíte upíct, v rámci udržení zdravejch kostí. Aspoň takhle si to omlouvám já.

 

Budete potřebovat:

2 banány

200g hladký mouky

20g bramborovýho škrobu

100g třtinovýho cukru

100g máku

7g kypřícího prášku

5g jedlý sody

špetka soli

100 ml oleje

250ml vody

1 lžička octa

moučkový cukr a citron na polevu

 

Jak na to:

Jako vždycky, první trouba. Takže na 180°.

V míse smíchejte všechny suchý ingredience. Zvlášť smíchejte i všechny mokrý. A pak oboje dohromady. Pořádně promíchejte, ideální je metla. Kulatou formu (průměr 23cm) vystelte pečícím papírem. Banány nakrájejte na kolečka a vyložte s nima dno formy. Pak vlijte těsto. A hurá do předehřáte trouby. Na půl hodiny. Pak test špejlí a mělo by to být ok. Pak nechat vychladnout.

V misce smíchejte moučkovej cukr s citronovou šťávou. Šťávy stačí fakt trocha, prostě abyste měli ideální hustotu na polevu. Šup s polevou na makovník. Jestli máte chemicky neošetřený citrony, tak je super na vrch nastrouhat kůru. No a můžete jíst! Super na snídani, oběd, večeři nebo noční obžerství.  😀

Dobrou chuť a třikrát hurá pro dezerty!

 

3 komentáře

Napsat komentář