Vegan makový koláč

Už tu dlouho nebyl žádnej recept, co?! Na vědomí se dává, že hodlám rozeslintat a nahnat k plotně všechny milovníky máku. Dnes to bude totiž recept na vegan makový koláč.

Vegan makový koláč
Vegan makový koláč

Vegan makový koláč

Jó, mák je prostě nestárnoucí klasika. Navíc plná vápníku, takže si můžete to mlsání i vcelku dobře omluvit. Zase je to rychlovka a dokonce je tohle ideální recept na zpracování zbytku máku po výrobě makovýho mléka.

 

Budete potřebovat:

Na korpus

115g polohrubý mouky

25g strouhanýho kokosu

50g cukru

20g kukuřičnýho škrobu

10g kypřícího prášku

35ml rostlinnýho oleje

150ml vody

 

Na náplň

300g mletýho máku

50ml rumu

150g cukru

120ml rostlinnýho mléka

 

Na drobenku

60g hrubé mouky

50g cukru

30ml oleje

Jak na to:

Předehřát troubu na 200°C. Připravit formu o průměru 28cm.

Smíchejte suchý ingredience na korpus, promíchejte. Přidejte tekutý ingredience a řádně promíchejte. Ideálně metlou. Vlijte do formy vyložený pečícím papírem. Pečte 15 minut. Korpus vyndejte a troubu stáhněte na 180°C.

Ingredience na náplň smíchejte v misce a nechte 10 minut odležet. Zamíchejte.

Ingredience na drobenku pořádně promíchejte.

Na upečený korpus, klidně rovnou z trouby, dejte makovou náplň a pak drobenku. Dejte do trouby a pečte 15 minut.

Hotovo!

 

Co vy a mák? Co z něj děláte nejradši vy? 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *