Vegan mrkvová pomazánka

Něco tak jednoduchýho a ták strašně dobrýho! To musíte zkusit. Vegan mrkvová pomazánka je za chvíli hotová a nejspíš na ni máte všechno potřebný v lednici, tak můžete začít hned teď.

Vegan mrkvová pomazánka
Vegan mrkvová pomazánka

Vegan mrkvová pomazánka

Jen na ni myslím, tak mi tečou sliny. Zítřejší svačina je jasná. Vy si tuhle pomazánku udělejte taky. Slibuju, že budete nadšený.

Co budete potřebovat:

1kg mrkve

2 velký cibule

50ml sojového mléka

300ml oleje

hořčice

citronová šťáva

sůl, pepř

jarní cibulka nebo pažitka

Jak na to:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Rozpalte pánev a na trošce oleje ji dozlatova osmahněte a dejte do mísy. Mrkev si očistěte a nastrouhejte na hrubo. S trochou oleje ji smažte dokud nebude trochu měkčí. Odhadem tak 10 minut. Šup s tím do mísy k cibuli. Pak přidejte nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku.

Do vyšší nádoby si dejte sojové mléko (nejlépe vychlazené) a asi 1/3 celkového množství oleje. Tyčovým mixérem (používám normálně ten nástavec na mixování, ta šlehací metla je na prd) začněte olej s mlékem mixovat. Pořád mixujte a pomalu přilévejte olej dokud nebude směs hustá přesně jako majonéza.

Pak si běžte dát kafe, musíme počkat než vychladne mrkev.

A teď už to jen všechno smíchat a ochutit solí, pepřem, hořčicí a hlavně citrónovou šťávou. Té padne fakt docela hodně.

Pomazánku doporučuju pořádně vychladit, pak je nejlepší.

Tak dobrou chuť! Příště se s váma podělím o recept na super chleba, který je k týhle boží pomazánce prostě nejlepší.

PS : Samochvála smrdí.

 

1 Comment

Napsat komentář