Vegan sojové výpečky

Česká klasika trochu jinak. Vegan sojové výpečky, slibuju, že se budete oblizovat až za ušima! A jak vždycky nejde o nějakou vysokou gastronomii ani několikahodinový stání u plotny. Jdeme na to.

vegan sojové výpečky
vegan sojové výpečky

Vegan sojové výpečky

Tohle jídlo prostě miluju. Celkově ráda vařím českou kuchyni ve veganským podání a tohle je obzvlášť povedený. Doporučuju dělat v hooodně velkým pekáči, mizí to rychle. 🙂 Tenhle recept je na 4 normální porce sotva dostačující pro dva nenažrance.

Co budete potřebovat:

200g sojových kostek

zeleninový vývar

bobkový list, nové koření, sůl, pepř

50ml sojové omáčky

3 lžíce kmínu

150g plnotučné hořčice

1 kg cibule

50ml oleje

200 ml tmavého piva

 

Jak na to:

Začíná to zase u trouby, to je pro mě nepostradatelnej pomocník v kuchyni. Předehřejte si ji na 180°.

V hrnci přiveďte k varu vývar, přidejte bobkový list, nové koření, sůl, pepř, sojovou omáčku a sojové maso. Vařte dokud nebude maso měkké. Trvá to tak 10-15 minut. Mezitím si nahrubo nakrájejte cibule. Stačí klidně na měsíčky nebo plátky. Měkké maso slijte (100ml vody si schovejte) a pořádně ho vyždímejte.

Cibuli i uvařené maso nasypte do pekáčku. Ideálně vyloženýho pečícím papírem.

V misce smíchejte vodu ve které se vařilo maso, pivo, olej, hořčici a kmín. Pořádně rozmíchejte a vlijte do pekáčku. Pak celej obsah pekáče pořádně promíchejte a dejte do trouby. Peče se to tak hodinku možná hodinku a půl. Ideální je to aspoň jednou během pečení promíchat.

Nó a to je všechno. Výborný a jednoduchý, to je prostě nej. Obzvlášť pokud máte při vaření malý asistenty.

Tak dobrou a dejte vědět jak se vám povedly!

 

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *