Zapečené těstoviny

Dnes tu máme recept na zdravější a chutnější variantu starýho znamýho jídla ze školní jídelny. Zapečené těstoviny s tempehem! My je milujeme, tak jsme zvědavý, jak vám budou chutnat.

Recept na zapečené těstoviny s tempehem
Zapečené těstoviny s tempehem

Mňam!

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Rychlý, nenáročný na suroviny, připomínající dětství a strašně dobrý. To jsou zapečené těstoviny z našeho receptu. Až je vyzkoušíte, tak dejte vědět, jaký měli úspěch.

Na zapečené těstoviny budete potřebovat:

1 balík těstovin (jdou použít jakékoliv bezlepkové, klasické pšeničné, celozrnné atd)
20ml oleje
150g hrašky
2 lžičky kmínu
1 lžička soli
pepř
800 ml vody
zeleninu (použila jsem pórek, papriku, mrkev, cibuli, brokolici a kuukuřici)
1 balíček uzeného tempehu

Jak na to:

Těstoviny uvařte do měkka ve slané vodě. Zceďte a odložte stranou.
V hrnci rozpalte olej, přidejte kmín. Šup tam i hrašku a vodu. Pořádně rozmíchejte metlou a míchat nepřestávejte, rádo se to připaluje. Vařte minimálně 20 minut (aby zmizela chuť hrachu).
Zeleninu jen očistěte, nakrájejte na hala bala kousky, přidejte nastrouhaný tempeh a všechno osmahněte na trošce oleje.
Formu si vyložte pečicím papírem. Těstoviny, hrašku i zeleninu s tempehem smíchejte dohromady a šup do formy. Peču to tak 30 minut na 180°C.

Recept vyjde do nižší formy 20×35 a nakrmíte minimálně 4 hodně hladový lidi.

Tak ať chutná!

3 komentáře

Napsat komentář